Pokud si nejsi jist/a, který výrobek je pro tebe ten pravý, neváhej mě kontaktovat. Poradenské služby jsou zcela zdarma, jsem k dispozici na tel. čísle 777 660 408 nebo e-mailu info@ketonovesoli.cz. Probereme tvé požadavky a vybereme společně ty nejlepší produkty přesně na míru tvým individuálním potřebám.

Ketony v lidském těle - Klíč k efektivnímu využití energie

Úvod do světa ketonů:

Ketony, známé také jako ketonové či BHB soli, jsou chemické sloučeniny produkované v játrech během procesu zvaného ketogeneze. Hrají klíčovou roli v metabolismu energie, zejména když jsou sacharidy (cukry) omezeny po dobu 3 a více dnů. Když je příjem sacharidů nízký, tělo začne rozkládat tuky na energii, což vede právě k produkci ketonů. Ty pak slouží jako alternativní zdroj energie nejen pro svaly, ale hlavně orgány, včetně mozku. Pusť si video o ketonech a nastuduj základní informace v článku níže.

 


Obsah

Rozdíl mezi exogeními a endogeními ketony

Endogenní ketony jsou ty, které tělo produkuje samo, typicky v reakci na dlouhodobý nízký příjem sacharidů (méně než 50g/den) nebo v průběhu půstu. Exogenní ketony, což jsou i ketonové soli od Prüvitu, jsou ty, které přijímáme z vnějšku, typicky jako doplňky stravy. Pomáhají rychleji dosáhnout stavu ketózy bez potřeby striktního dlouhodobého dietního omezení. Náš KETO//OS NAT® je unikátní v tom, že se jedná o jediný exogenní keton na světě, který je vytvořený přirozenou fermentací. Díky tomu jsou ketony od Prüvitu bio-identické s těmi, které naše tělo přirozeně produkuje, což zaručuje jejich maximální účinnost

Co je to ketóza a jak ji rozpoznáme

Ketóza je stav, kdy naše tělo využívá ketony jako hlavní zdroj energie, jednoduše řečeno - místo cukrů jede na energii z tuků. Rozpoznat, že jsme v ketóze, můžeme nejpřesněji pomocí rozboru krve, dále díky testovacím proužkům, které detekují množství ketonů v moči (lze koupit v každé lékarně) nebo speciálním měřičům dechu. Sami na sobě při dlouhodobé ketóze pociťujeme příliv energie, mentální pohodu a žádný hlad.

Jak KETO//OS NAT® užívat

Požití KETO//OS NAT® je velmi snadné. Stačí rozpustit jeden keto-sáček v 350-500 ml. vody a protřepat nebo promíchat celý nápoj. Tento doplněk stravy můžeš užívat s jídlem i bez něj.

  • Pokud s ketony teprve začínáš doporučujeme zkusti nejdříve 1 sáček denně (možno rozdělit na 1/2 pytlíku ráno a druhou 1/2 večer).
  • Optimální výkon jsou 2 sáčky denně a na výběr je ze 2 druhů:
    • S kofeinem: Ráno po probuzení pro energii a soustředění na začátku dne, ideálně 20-30 minut před jídlem - zvýší sytost a drží kontrolu nad glukózou anebo před tréninkem pro maximální energetický boost a parádní výkon.
    • Bez kofeinu užívej ketony především navečer nebo před spaním pro klidnou mysl během odpočinku.

Přínosy ketonů pro lidské tělo

  • zlepšují soustředění
  • zvyšují a udržují kvalitní energii
  • vyrovnávají trávení, hormonální hladinu i metabolismus
  • povzbuzují přirozenou produkci ketonů v těle
  • podporují zdravou ztrátu tuku

Ketony pomáhají zlepšit kognitivní funkce, podporují ztrátu hmotnosti tím, že zvyšují pocit sytosti a zefektivňují spalování tuků. Ketóza má také příznivý dopad na průběh některých onemocnění, a to především díky snížení hladiny cukru v krvi, ale také hladiny špatného LDL cholesterolu a zvýšení hladiny zdravého HDL cholesterolu.

Naše ketonové soli, využívají exkluzivní technologii MAX NAT™ BLEND, která obsahuje patentovanou složku C-Med 100®. Tato složka obsahuje Kočičí dráp, známý také jako Uncaria Tomentosa, který je používán domorodci v amazonské džungli v Jižní Americe pro své silné terapeutické vlastnosti. Vědecké studie ukazují, že Uncaria Tomentosa - Kočičí dráp má neuroprotektivní a anti-agingové účinky a zvyšuje schopnost těla produkovat důležité proteiny potřebné pro optimální zdraví. Podporuje totiž zdravou funkci buněk, rychlou opravu DNA, zdravou imunitní funkci a zvyšuje esenciální aminokyseliny potřebné pro optimalizaci tělesné kompozice. C-Med 100® je podložený recenzovanými studiemi, které potvrzují jeho účinnost a bezpečnost - více na našich stránkách (odkaz níže).

Pozitivní účinky ketonů jsou známy i v oblasti neurologických onemocnění. Výzkumy naznačují, že ketony zlepšují energetickou efektivitu neuronů a nabízí ochranu před neurodegenerací, a tak mohou přinést výhody při léčbě několika typů neurologických stavů, např. u:

  • Epilepsie: Ketogenní dieta je dlouhodobě uznávána jako účinná terapie pro redukci epileptických záchvatů, zejména u dětí, u kterých standardní léčba není účinná. (Freeman, J. M., Kossoff, E. H., & Hartman, A. L. (2007))
  • Alzheimerova choroba: Některé studie ukazují, že ketony mohou pomáhat stabilizovat kognitivní funkce u pacientů s Alzheimerovou chorobou tím, že poskytují alternativní zdroj energie pro mozkové buňky. (Cunnane, S. C., et al. (2016))
  • Parkinsonova choroba: Preliminární výzkum naznačuje, že ketogenní dieta může pomoci zmírnit některé symptomy Parkinsonovy choroby, jako jsou motorické poruchy. (Vanitallie, T. B., et al. (2005))
  • Amyotrofická laterální skleróza (ALS): Existují náznaky, že ketogenní dieta může mít pozitivní účinky na udržení funkce motorických neuronů u pacientů s ALS. (Zhao, Z., et al. (2006))

 

Proč důvěřovat značce Prüvit

Produkty Pruvit jsou vyvinuty s důrazem na kvalitu a efektivitu. Naše exogenní ketony pomáhají rychle dosáhnout stavu ketózy a udržet jej dlouhodobě. Jsou prověřeny vědeckými studiemi, které potvrzují jejich účinnost a bezpečnost. Poskytujeme transparentní informace o složení a výrobním procesu, takže našim produktům můžete důvěřovat. Volně dostupné informace naleznete na www.pruvitnow.com, www.pruvit.tv a www.pruvit.com.

 

Pokud hledáte efektivní způsob, jak zlepšit svůj metabolizmus, zvýšit energetickou úroveň a podpořit své zdraví, exogenní ketony od Prüvitu jsou skvělým řešením! Vyzkoušejte je a zažijte ten rozdíl na vlastní kůži.
Nečekejte a objednejte si ještě dnes!
pruvit vyzkousej elektrolyty


Zpět do obchodu